Cabo San Lucasin satama Kalifornian niemen eteläkärjessä kylpee aamuauringossa, ja hyvinsyöneitä amerikkalaisturisteja kuljettavat kalastusveneet suuntaavat merelle. Eilinen saapuminen satamaan oli tuskallista, nilkutimme koneella tuhannella kierroksella peläten laturin hihnan katkeamista. Kaksi hihnaa oli jo vaihdettu sunnuntain aikana. Ongelmien syy oli vaihdettu vesipumppu. Sen hihnapyörä oli erilainen kuin vanhassa pumpussa.

Satamatunnelmaa Cabossa

Satamatunnelmaa Cabossa


Eilispäivä kului paikallisissa veneily- ja moottoriliikkeissä varaosia metsästäessä. Onneksi Perkins-moottoreita on käytetty veneiden lisäksi traktoreissa ja muissa maatalousvehkeissä, joten asiantuntemusta löytyi tavallisista dieselkorjaamoista. Lopulta ratkaisu oli yksinkertainen: paikalle saapunut korjausmies käski vaihtamaan tilalle pykälää kapeamman hihnan. Näin tehtiin, ja ongelmat olivat koeajon perusteella tipotiessään.
Moottoria todella tarvitaan seuraavalla osuudella, sillä luvassa on vastavirtaa ja todennäköisesti vastatuulta, ja tähänastista kovempaa keliä.

Advertisements