Pikkukapteeni Otso valvoo septitankin tyhjennystä

Pikkukapteeni Otso valvoo septitankin tyhjennystä

Nanea jää joulunpyhiksi huilaamaan Long Beachille Los Angelesin kupeeseen. Viimeinen etappi San Franciscoon ei onnistunut ennen joulua, sillä puuskissa parhaimmillaan 40 solmun tuuli ja sade ei houkutellut merelle. Kaikkien jenkkipurjehtijoiden pahaksi paikaksi mainostama Point Conception, Etelä- ja Pohjois-Kalifornian rajapyykki jatkuvine vastatuulineen ja -virtoineen jäi tällä kokoonpanolla kiertämättä.

Kolmen viikon purjehdus Acapulcosta on nyt ohi tällä miehistöllä. Petja ja Torsti lentävät kotiin Helsinkiin joulunviettoon, Johanna, Jussi, lapset ja Tuomas-setä (potentiaalinen joulupukki siis!) taas suuntaavat Lake Tahoelle laskettelemaan ja viettämään amerikkalaista joulua. Joulun jälkeen Los Angelesiin saapuu uusi suomalaisvahvistus Mika Leivo miehistöksi viimeiselle legille San Franciscoon. Ennen uuttavuotta Nanea saapuu laituripaikkaansa Pier 39:n hälinään.

Johanna, Jussi, Otso, Oona ja Elmo saavat koko kevään nauttia San Franciscon keskustan sykkeestä, katsella Nanean kannelta Pier 39:lla asuvia merileijonia, ilveilijöitä, parin kilometrin päässä siintävää Golden Gatea ja Alcatrazin vankilasaarta. Nanean veroisen keskusta-asunnon löytäminen kolmilapsiselle perheelle olisi todellinen pähkinä purtavaksi paikalliselle kiinteistövälittäjälle.

Johanna buukkasi Nanealle laituripaikan San Franciscon ytimestä

Johanna buukkasi Nanealle laituripaikan San Franciscon ytimestä

Advertisements