Nanea on matkannut lähes 6000 merimailia lähtöpaikastaan Newportista määränpäähänsä San Franciscoon. Kun alitimme aavemaisessa sumussa Golden Gaten täsmälleen samaan aikaan kun Suomessa vaihtui uusi vuosi, tunnelma veneessä oli sähköinen ja painunee kaikkien mieleen. Viimeinen legi meni hyvin, sekä tuulta että tyyntä riitti reitin varrella. Uusille miehistön jäsenille purjehdus oli tietysti jännittävä ja osin raskaskin, mutta oli ihanaa vihdoinkin päästä mukaan matkaan ja kokemaan tyynen meren aallot.

Otso kommentoi, että purjehduksella oli kivaa. Nähtiin delfiinejä, pelikaaneja, outoja leviä, meduusoja, meritähtiä ja mahdollisesti yksi valashavaintokin. Me kerättiin simpukoita satamassa. Me purjehdittiin ja ohjaaminenkin tuntui kivalta. Sain puhaltaa sumutorveen, kun saavuttiin San Franciscoon. Oona ihmetteli, kun yöllä heräsi ja huomasi, että sänky oli vinossa. Huono olo oli vain kolme päivää.

dsc04464
Ennen Golden Gaten valmistumista vuonna 1937, sillan rakentamista pidettiin mahdottomana sumuisen sään, voimakkaiden virtausten sekä kovan tuulen takia. Sillan tolppiin muurattu betonimäärä riittäisi päällystämään kävelytien San Franciscosta New Yorkiin ja tukirakenteissa olevalla kaapelimäärällä kiertäisi maapallon kolme kertaa.

Advertisements