1. Mastoon kiipeäminendsc04554

Puosun tuolilla hinautuminen mastoa pitkin ylös ja alas on suurta huvia lasten mielestä. Kinaa syntyy alhaalla siitä kuka pääsisi seuraavaksi eikä päitä tunnu huimaavan yhtään. Pier 39:n turisteillekin riittää valokuvattavaa. Päihittää mennen tullen vieressä olevan maksullisen trampoliinipomppupalvelun.  

2. Kumiveneajelutammikuu_frisco-0051

Otsosta on kehkeytynyt jo taitava dingykippari. Moottorimanööverit sujuvat jo isääkin paremmin, kun Otso ajeluttaa meitä ympäri satamaa.

3. Kiipeilytemput kajuutassatammikuu_frisco-009

Päätähuimaavat kiipeily- ja akrobatiatemput eri puolilla kajuuttaa. Aikuiset eivät edes ole tulleet ajatelleeksi, miten eri tavoin kahvoja, koloja, askelmia seiniä, ovie, jne. voi käyttää kiipeilyn apuna. Elmo pienimpänä uhmaa ennakkoluulottomasti painovoiman lakeja, mutta selviytyy kaikkien ihmeeksi vaurioitta taitonäytöksistään.

4. Tiskaaminentammikuu_frisco-002

Keskieuroopassa kuulema perheen yhteinen tapahtuma on tiskaus, jossa jokaisella jäsenellä on oma roolinsa, yksi tiskaa, toinen huuhtelee ja kolmas kuivaa. Tämä oivallinen traditio on nyt siirtynyt  meidänkin perheeseen. Tiskikone on vain kaihoisa muisto, kun yhdessä tiskaillaan. Vuoro vaihtuu, mutta Elmo on innokkain tiskari, koska siinä saa käyttää harjaa ja saippuakuplia on mukava kalastella altaan reunoilta. En ole tullut ennen ajatelleeksi, että tämänkin ikävän vaivan voi kääntää yhteiseksi tekemiseksi. 

5. Lukuhetkitammikuu_frisco-020

Yksi varma nautintokeino on tietenkin satujen kuuntelu. Illan hämärässä Nanean pienet sympaattiset lukuvalot luovat tunnelmaa, kun kömmitään lämpimien peittojen alle ja luetaan yhdessä. Veneen hiljainen keinunta ja pollareiden narina tuudittavat sikeään uneen.

Advertisements