Veneessä eläminen ei oikeastaan kauheasti eroa talossa asumisesta. Kaikki elämiseen tarpeellinen on mukana, minikoossa. Nanea on uskomattoman kaunis ja viihtyisä vene, vaikka jo lähenee neljääkymppiä (niinkuin osa miehistöstäkin). Henry ja Marie, veneen edelliset omistajat, ovat varustaneet veneen käytännöllisillä ja kestävillä astioilla ja kattiloilla, joille on suuniteltu oma kolonen, johon jokainen astia sopii täsmälleen. Kaikki ruokailulautaset ja mukit on muovia ja alustojen alla on kätevät kumirenkaat, jotka estävät astioiden liukumisen, kun vene kulkee kallellaan.  
Veneen jääkaappi tai oikeastaan jäälaatikko on piilossa pöytälevyn alla. Se on yllättävän iso ja pysyy kylmänä, kun moottoria käyttää päivässä puoli tuntia aamulla ja toiset puoli tuntia illalla. Satamassa ollessa käytämme jääpaloja pitämään ruuan kylmänä. Niitä saa ostaa marinasta laatikollisen dollarilla. Ruoka valmistetaan kaasuliedellä, joka on alkuperäinen UPO:n liesi. Ruuan valmistamme usein painekattilassa, joka on kätevä kapistus veneolosuhteissa. Ruoka kypsyy nopeasti, säästyy kaasua ja vesihöyryäkään ei synny lisäämään kosteutta.
Matkavalmistelut ovat käynnissä. Riippukeinu on otettu esiin tuulettumaan ja sen kunto testataan huolella.

Matkavalmistelut ovat käynnissä. Riippukeinu on otettu esiin tuulettumaan ja sen kunto testataan huolella.

Marinassamme on pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Ne toimivat sirukortilla, johon voi ladata rahaa pesua varten. Koneet ovat isoja, joten pyykkisouvi hoituu melko nopeasti ja vaivattomasti. Yleensä siinä vaiheessa kun Otsolta ja Elmolta loppuvat kalsarit, laitamme rummut pyörimään. Kuivausrumpu on ehdoton, koska sillä vaatteet tulevat ihan kuiviksi. Veneessä ilman kosteus on sen verran korkea, että siellä vaatteiden kuivatus on hankalaa.
Laiturissa ollessa olemme kaapelilla kiinni marinan sähköverkossa, joten veneen lämmitykseen käytämme sähköpuhallinta. Pienellä puhaltimella lämmittää hyvin koko veneen.  Meillä on lisäksi kaasulla toimiva pieni lämmitin nimeltään Cozy Cabin Heater, joka vie tarvittaessa kosteuden pois, sitten kun olemme kulussa.
Advertisements