San Franciscossa asuu Aasian jälkeen eniten kiinalaisia koko maailmassa ja heistä valtaosa asuu lähellämme sijaitsevassa kiinalaiskorttelissa. Grant -kadulla sijaitsee turisteille suunnattu, englanninkielisillä kylteillä varustettu kortteli, mutta autenttiseen kiinalaistunnelmaan pääsee kuitenkin vasta Stockton -kadulla, joka sijaitsee kävelymatkan päässä veneeltämme. Se on oivallinen paikka monien elintarvikkeiden hankintaan. Tiskit notkuvat eksoottisia ja edullisia vihanneksi ja hedelmiä. Kalaa ja mereneläviä on myytävänä kasoittain ja usein tuote täytyy ostaa elävänä. Ei voi ainakaan moittia etteikö tuote olisi tuoretta. Suomalainen K-kauppa-asiakas onkin hieman hämmentynyt lähtiessään kaupasta sätkivän muovikassin kanssa.

dsc04478
Myös herkullisia ja tuoksuvia valmisruokia on tarjolla kymmenissä pienissä puodeissa. Näyteikkunat houkuttelevat ostajia koukkuun ripustetuilla lihakimpaleilla ja punaiseksi värjätyillä hapanimeläankoilla, joilla on vielä päätkin tallella. Lapset katsovat meitä hieman huolestuneina kun ihastelemme vesi kielellä näitä kulinaarisia houkutuksia.

Lauantai on kiinalaisten varsinainen ostospäivä, jolloin korttelin kapeat ja ahtaat kadut ovat tungokseen asti täynnä ja ympäristö on pullollaan hälinää ja kiihkeää kaupantekoa.

Tarvikkeiden lisäksi kiinalaiskorttelissa on paljon erilaisia palveluja. Tämä kampaamo taitaa kuitenkin karkoittaa suomalaisturistin.

Tarvikkeiden lisäksi kiinalaiskorttelissa on paljon erilaisia palveluja. Miten olisi hiusten leikkuu?

Advertisements