Matkareittimme alkaa varmistua. Ensimmäinen määränpää on Markiisisaaret. Matka San Franciscosta Hiva Oan saarelle on 3000 merimailia ja aikaa siihen kuluu mieltä noin kuukausi. Tavoitteena on päästä lähtemään huhtikuun ensimmäisellä viikolla.

Kokenut valtameripurjehtija Bruce on antanut meille tärkeitä vinkkejä. Kun tiedustelimme olisiko hänellä mahdollisesti vanhoja reittipisteitä tiedossa, joita voisimme seurata, hän totesi, ettei hänellä ole kuin yksi. Ylitätte päiväntasaajan 128 asteen kohdalla ja sitten otatte suunnan kohti Orionin tähteä. Sieltä Markiisisaaret tulevat vastaan.

Olimme myös ostamassa tutkaa, mutta Bruce kertoi ettei itse ole käynnistänyt tutkaa kertaakaan Tyynenmeren ylityksillään.  Paha paikka, mitä tehdään. Furunon pienin ja energia tehokkain LCD tutka maksaa täällä vain 1000 euroa, mutta muitakin rahareikiä piisaa…ensiviikon alkuun jää vielä ankkuripelin hankinta ja asennus.  Sen sijaan yllättävälle eiliselle hankinnallemme eli surffilaudalle löytyi kaliforniasta paljon kannatusta.  Miksi surffilauta? Koska siitä on paljon iloa ja myös hyötyä. Laudan päällä voi pitää työkaluja, jos täytyy tehdä korjauksia veneen ollessa vedessä.

Otson ensiaalto Point Bonitan rannalla.

Otson ensiaalto Point Bonitan rannalla.

Advertisements