Jälleen on varustelu käynnissä. Viime kuukausi on ollut hyvää harjoitusta ruokatavaroiden pakkaamisen ja säilyvyyden testaamiseksi. Perunat ja sipulit ovat pärjänneet hyvin. Iskukuumennettu maito säilynyt hyvin pilssissä ja 180:stä kanamunastakin vain muutama piti heittää pois. Eli nyt taas homma uusiksi. Kävimme hakemassa kanamunat suoraan koululaisten pyörittämältä farmilta. Kanamunien säilymiseen liittyvä kikka on siinä, että ne haetaan suoraan tilalta pesemättöminä. Niitä ei myöskään saa laittaa jääkaappiin. Näin ne säilyvät veneessä yli kuukauden.

Tukusta on haettu kuivamuonaa ja urheilukaupasta vielä hieman lisää lämpimiä vaatteita alkutaipaleelle. Kätevästi alennusmyynnissä. Kalifoniakin kun jo valmistautuu kesäsesonkiin. Tosin täällä vuodenaikojen vaihtumista on hankala huomata, kun ympärivuotinen jalkine on lipokas.

Matkan viivästyminen ei ole turhauttanut lapsia. Päinvastoin he ovat päässeet kärryille hyvin paikallisiin tapoihin ja kieleen. Kannen alla naurattaa, kun kuulen kolmevuotiaan Elmomme huikkaavan ohikulkioille rennon letkeästi:  Hi! How are you?  

Ostimme kanamunat Emilyltä, joka käy maatilakoulua. Tilalla oli paljon eri eläimiä, joista lapset pitivät huolta.

Ostimme kanamunat Emilyltä (vasemmalla), joka käy maatilakoulua. Tilalla on paljon eri eläimiä, joista koululaiset pitävät huolta.

Suuret kiitokset ihanista kirjapaketeista Minnalle, Hannalle, Katjalle, Jussille ja mummille. Myös saamamme hyvät nettilinkit ovat tallessa. Nyt on paatti taas lastattu ihanilla saduilla Totte Svenssonista Kiljusen herrasväkeen. Olemme entistä paremmin valmistautuneita ja toivottavasti pääsemme matkaan ensi viikolla.

Advertisements