Meriakrobatiaa

Kun tuuli oli lempeä ja aallot pieniä lapset nauttivat keikutuksesta puomin nokassa. Aikuisten päitä huimasi kun Otso ja Oona kipusivat korkealle spinnun puomin nokkaan ja sieltä mukavalla heilautuksella meriveden virkistämälle pulahdukselle.

 

Otso taiteilee puomin nokassa.
Otso taiteilee puomin nokassa.

Kalastus

Onnistuimme nappaamaan saaliiksi muutaman makrillin ja kolme komeaa delfiinikalaa eli mahi mahia. Oli tärkeää tarkkailla syottiä, sillä jos kala kamppailee liian pitkäänn koukussa saattaa stressi aiheuttaa lihaan huonoja makuja. Yksi kala oli meillä unohtunut liian pitkäksi aikaa koukkuun ja sitä oli jokin muukin isompi kala käynyt näykkimässä. Sen me heitimme takaisin. Mahi mahi on herkullista valkolihaista kalaa, josta valmistimme kermassa haudutetun herkun seka kalakeiton.

Oona ja kalasaalis.

Oona ja kalasaalis.

Radiohetki

Päivittäinen radioyhteys Disan miehistön kanssa. Päivän kohokohta oli kun otimme yhteyden Pauliin ja Ingalilliin. Päivitimme sijaintimme ja keskustelimme matkan editymisestä, säästä ja mahdollisista ongelmista. Molemminpuolinen tuki oli tärkeää matkan aikana.

SANY0170

Leffailta

Kun keli oli liian kova lasten olla ulkosalla, käperryimme mukavasti punkkaan katsomaan elokuvia. Otso kertoo, että Rio Bravo katsottiin omista punkista ja läppari oli sidottu pöytaan kiinni. Indiana Jones leffa katsottiin Elmon ja iskän sängyssä ja läppäri oli iskän kalsareitten välissä hyllyllä.

Hyvää ruokaa

Kokkaaminen sisällä oli hikista puuhaa. Kosteus ja kuumuus oli aikamoinen, vasinkin kovassa kelissä, kun kansiluukut oli pidettävä kiinni. Kun tuore tavara alkoi loppua, oli mukavaa yllättää miehistö tuoreella vastaleivotulla leivällä.

Netistä löytyi helppo vuokaleipäresepti.

Netistä löytyi helppo vuokaleipäresepti.

Päiväntasaajan ylitys

Päiväntasaajan ylitettyämme tuli Ahti perinteisesti vierailulle veneeseen ja antoi meille kasteensa. Ahti kyseli meiltä miten matkamme oli sujunut ja olimmeko nähneet Ahdin valtakunnan asukkaita. Meidän piti maistaa merivettä, mutta lopuksi saimme maistaa Ahdin antamia hedelmäkarkkeja. Tosin Otso epäili nallekarkkien olevan ennemminkin Tapio metsänkuninkaan karkkeja kuin meren valtakunnasta peräisin olevia.

SANY0205

Piihoo, maata näkyvissä

Ja mikä ihana näky 23:n merellä vietetyn päivän jälkeen.

Nuku Hivan saari horisontissa.

Nuku Hivan saari horisontissa.

Advertisements