Lyhyt tilanneraportti. Ollaankin siis jo Rangiroalla. Tein ajoitus virheen ja valmistelimme Aheen sisäänajoa pari tuntia liian pitkään. Laitoimme veneen piihin hieman liiankaukana lännessä, josta takaisin Aheen matka sujui kryssikulmassa liian hitaasti, emmekä kerinneet vuorovesien vaihtumis ajankohtana kapeaan sisääänajoon. Oli myös vaara, että pimeys iskee enne kuin olemme ankkurissa. JOuduimme muuttamaan suunnitelmia ja jatkoimme suoraan Rangiroaan, jossa olemme nyt Kia Ora hotellin edustalla ankkurissa. Ohjelmassa on seuraavina päivinä pyöräilyä ja snorklailua.

Sää on nyt vaikeampi pala seurattavaksi. Lähipäivien säätä seurataan http://www.meteo.pf sivuilta. Marine bulletinien ranskan tulkinta on hieman haastavaa. )If some one reads french a translation of following description would be interesting to see as a comment SITUATION GENERALE DU 20/07/09 A 1200UTC :

ZONE DE HAUTES PRESSIONS DE 1017 A 1020 HPA AU SUD DU 20S STATIONNAIRE.
LE 21 A 18UTC AFFAIBLISSEMENT DES HAUTES PRESIONS SUR L’OUEST DES ZONES CONSECUTIF A L’ARRIVEE D’UNE DEPRESSION A L’OUEST DU 160W ET AU SUD DU 20S .
AU SUD DU 20S NUAGES BAS PEU ACTIFS EN LIAISON AVEC LES HAUTES PRESSIONS.
AU NORD DU 20S REGIME D’ALIZE FAIBLE A MODERE. EN RELATION AVEC CE REGIME D’ALIZE CIRCULATION D’AMAS NUAGEUX BAS ENTRE LES 20S ET LE 08S. INSTABILITE NUAGEUSE PLUS PRONONCEE SUR LES ZONES SUD DE NORD TUAMOTU ET NORD-OUEST TUAMOTU DEBORDANT SUR LE NORD DES ZONES CENTRE TUAMOTU, TAHITI, ET ILES SOUS LE VENT.=

Sää näyttää muutenkin nyt hieman toiselta kuin aiemmissa suunnitelmissamme. Voi olla, että mukavinta ja turvallisinta olisi viettää Johannan 40 syntäreitä bora boralla ja sitten matkata kohti Cook saaria Syyskussa ja sieltä Tongaan Lokakuussa ja sieltä Uuteen seelantiin Marraskuussa. Tällöin Australiaan saapuminen viivästyisi. Olisi tosi kiva saada tänne vieraita Suomesta, jos jollain on vaan mahdollisuus seikkailla jonnekkin tännepäin niin laittakaa meiliä tai bloki kommentteja niin aletaan katselemaan aikatauluja tarkemmin.

Advertisements