Meillä kaikki hyvin. Onneksi tsunami ei ulottunut Niuelle asti. Tosin tuttuja veneitä on Samoalla, joten toivomme, että heillä kaikki hyvin. Aamulla olemme radioyhteydessä muihin ja kuulemme lisää.

Jännittävä päivä sai mukava lopun, sillä pääsimme vihdoinkin uimaan valaiden kanssa. Tässä tunnelmia;

Hyppäämme kiireesti veteen maski ja räpylät mukana. Ryhävalasperhe on tullut veneemme lähistölle vierailulle. Sukellan veteen, mutta vielä en näe muuta kuin sinisen syvyyden. Sitten alkaa pohjan läheisyydestä erottua jotain valkoista ja mustaa. Mietin onko se pohja, koska hahmo on aivan paikoillaan. Sitten erotan pienen valaanpoikasen uivan innokkaasti äitinsä vierellä. On kuin katsoisi hidastettua elokuvaa. valaat ovat hiljaa liikkumattomina pohjan läheisyydessä. Sitten hitaasti ne lähtevät liukuun kohti pintaa. Käyvät haukkaamassa ilmaa ja sukeltavat jälleen hienolla taittosukelluksella  kohti pohjaa.

Uimme koko perhe valaiden kanssa lähes puoli tuntia. Valaat kiersivät meitä uteliaina ja tuntui kuin olisivat olleet huvittuneita nähdessään kolmen pienen paljaspeppuisen ihmisen jalkojen ja käsien viuhtovan pinnassa ja innostuneiden silmäparien tuijottavan heitä herkeämättä. Kokemus oli unohtumaton.  

 

Advertisements