Olemme nauttineet pitkästä aikaa saaristopurjehduksesta kauniilla Vavaun saarella. Maisemat muistuttavat erehdyttävästi Suomen saaristoa. Otson mukaan varsinkin jos korvaa palmut kuusilla. Jylhien saarien välistä on hauskaa puikkelehtia ja joka paikasta löytyy suojaisia ankkuripaikkoja, joissa voi nauttia luonnon rauhasta ja meren antimista.
PA090007

Otso sukelsi marineräs Cave nimiseen vedenalaiseen luolaan ja sieltä pois. Melkein loppui henki, mutta onnistui!

Jussi on kalastellut ahkerasti, välillä harppuunalla etsien kalaa tai kalamareja ja öisin jahdaten herkullisia hummereita. Olemme tutustuneet ranskalaiseen perheeseen Taugul katamaraanilla, jossa Olivier isä on myös sinnikäs kalamies. Carmen äidiltä olen saanut kauan kaivattuja uusia ruokaresepejä, siitä miten yksinkertaisista venemuonista loihditaan ranskalaisen keittiön gourmee ruokia. Nyt onkin kova urakka edessä, sillä lähes kaikki Kalifoniasta haalitut muonat on syötävä ennen Uutta Seelantia, sillä maahantulosäännöt ovat tiukat ja kiellettyjen aineiden lista on pitkä.
Lapsiin on tarttunut uskomattomalla tehokkuudella englannin kieli ja pikku hiljaa olemme huomanneet, ettei englantia voikaan käyttää enää aikuisten välisenä salakielenä. Toisaalta lapset ja aikuisetkin olivat innoissaan, kun tapasimme pitkästä aikaa uuden suomalaisen veneen. Libertas veneen Juha ja Taija jaksoivat kärsivällisesti kuunnella lasten kertomuksia, kun vihdoinkin sai selittää suomen kielellä.

Tässä maukas ja helppo chapata-leipäresepti (maistuu ihan intialaiselta naan-leivältä):

250g jauhoja
1 tl suolaa
1 tl öljyä
vettä
Sekoita jauhot ja suola. tee reikä kasan keskelle, kaada öljy ja vesi pikkuhiljaa. vaivaa taikinaa noin 5-8 minuuttia kunnes ei enää tartu. Jätä seisomaan öljyiseen astiaan tunniksi, kostean liinan alle. Paista ohut leipälettu molemmin puolin erittäin kuumassa paistinpannussa.

Advertisements