Tulimme viikonlopuksi takaisin Aucklandin marinaan vesitäydennystä ja pyykinpesua varten. Vaikka marina on keskustan läheisyydessä on se niin valtava kooltaan, että jos kävelen, saan varata aikaa työmatkaan lähes tunnin.

Lämpimässä kesäaamussa on ihanaa kävellä, tosin Aucklandin keskusta tarjoaa myös haasteita. Ensimmäinen asia, johon täytyy tottua on vasemmanpuoleinen liikenne. Joka risteyksessä täytyy erikseen miettiä, että mistähän suunnasta ne autot tulevatkaan. Muistelin, että Lontoossa oli jalankulkijoille ystävällisesti maalattu katuun kehoitus mihin suuntaan katsoa.  Sitten kun on selvinnyt autoista, pitää miettiä miltä puolelta vastaantulevan jalankulkijan ohittaisi. Jos tulija on kiwi, pitää väistää vasemmalle, mutta hyvin usein vastaantulija on japanilainen, kiinalainen tai intialainen, joten myös oikealle väistäminen on viisasta.

Toinen haastava asia jalankulkijalle ovat liikennevalot. Uudessa Seelannissa on sääntönä, että autot menevät ensin ja sitten vasta jalankulkijat. Eli, if a car is there you wait.. ei niinkuin Suomessa, if a car is there, the car waits.  Liikennevalot on näin ollen suunniteltu siten, että valojen vaihtumista vihreälle jalankulkijan osalta saa odotella todella kauan ja sitten kun valot vihdoin vaihtuvat, saa olla aikamoinen pikajuoksia, että ehtii yli ennen valojen vaihtumista jälleen punaisiksi.

Näitä muutamaa tekijää lukuunottamatta kävely onkin sitten aivan ihanaa ja kunto nousee, kun jyrkkiä mäkiä tallaa alas ja ylös.

Ja töiden jälkeen perheen kanssa rannalle.

Advertisements