Heräsimme sunnuntaiaamuna Nanean kyljestä kuuluvaan koputukseen: “There is a Tsunami warning.” Naapuriveneen ystävällinen kippari ajatteli tiedottaa lähtiessään. Avasimme unenpöpperöisinä VHF -radion ja kuuntelimme ohjeita. Chilessä tapahtuneen maanjäristyksen takia oli odotetavissa, että tsunami saattaisi saapua myös Uuden Seelannin itärannikolle.

Nostimme ankkurin ja lähdimme ulos lahdelta, syvempään veteen. Aalto on  vaarallinen vain rannikolla. Tsunamin ennustettiin saapuvan Aucklandiin noin  klo 11, yli 15 tuntia maanjäristyksestä.  Satoja veneitä näkyi horisontissa pyörivän joutilaana ja odotellen mahdollista aaltoa. Ohitimme erään purjeveneen, jossa kippari soitteli ajankuluksi kitaraa.

Rento kiwi kitara kainalossa.

Puolenpäivän aikaan, kun mitään ohjeita tai ilmoituksia ei enää tullut, päätimme palata takaisin Oneroan rantaan, sillä meille oli tulossa vierailta. Taugul-katamaraanin ranskalaisperhe oli tulossa tapaamaan meitä. Olimme nähneet heidät viimeksi Vavaulla, Tongalla ja olimme  malttamattomia pääsemään päivittämään kuulumisia.

_________________________________________________________________________________________________

Ja vielä oikea ratkaisu eläintarhakysymykseen, jos et jo arvannut, mistä eläimestä oli kyse.

Virtahepo

Advertisements