Onetangin hiekkarannalla, Waihekella on jo sata vuotta sitten järjestetty leikkimielinen rantaralli, jossa kulkupelit ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Aluperäinen kisa käytiin tietysti hevosilla, mutta nykyisin menopelien lisäännyttyä lajivalikoima on tullut myös runsaammaksi. Tänä vuonna kisaan osallistui hevosten lisäksi traktorit ja ns. Sealegs-kumiveneet, jotka kulkevat sekä maalla, että merellä.

Ranskalainen ystäväperheemme Snorre, Caroline, Milan (4), ja Joalina (1) Wangareista olivat meillä kyläilemässä ja päätimme tutustua heidän kanssaan tähän perinteikkääseen ja suosittuun tapahtumaan. Rallien lisäksi rannalla oli kaikenlaista muuta tapahtumaa hiekkalinnan rakennuskisasta köydenvetoon. Ja tietysti ideana oli, etta kaikesta sai lyödä vetoa. Aikoinaan vuosisadan alussa kisat kiellettiin, koska viranomaiset olivat huolissaan siitä, että kansa tuhlaa kaikki rahansa vedonlyöntiin. Asenteiden muututtua 80-luvulla paikallinen pubinpitäjä sai kisat elvytettyä ja tapahtumasta on tullut hyvin suosittu perhetapahtuma.

Otson silmät loistivat, kun ensimmäisenä lajina oli traktorien rallikisa. Tätä lajia voisi suositella sinne meille Suomusjärvellekin.

Vauhdin huumaa!

Elmo, Milan, Otso, Oona ja Jussi tarkkana katsomossa.

Seuraava laji oli tyttöjen suosikki, eli hevoskisat. Osallistujien, niin hevosten kuin ratsastajienkin ikä ja koko vaihtelivat. Nuorten sarjassa voittaja löytyi yllättäen pienimmästä päästä. Verkkaisempaa menoa löytyi pienten ponien ravikisasta.

Pikkuponien ravikisat!

Ja lopuksi aikuisten menoa.

Ja sen jälkeen täytyy tietysti vielä päästä itse kokeilemaan hevosilla kirmailua.

Elmo ja Oona -ponit laukkaa.

Joalina huilaamassa

Advertisements