America’s Cup -pokaali saapui tänään Uuteen-Seelantiin Mr. America’s Cupin eli BMW Oraclen CEO OBE CBE Russell Coutsin mukana. Aito pytty Louis Vuitton kuljetuslaatikoineen on erinomaisessa Voyager merimuseossa nähtävillä kolme päivää . Menimme  siis jälleen museoon, koska meillä oli muutakin asiaa Viaduct laitureille (ja ilmaiset liput).

Aucklandin merimuseon yhteydessä on turisteilla mahdollisuus päästä kokemaan kilpapurjehdusta aidolla America’s Cup veneellä. Emme olleet moista kallista retkeä edes harkinneet, kunnes eräänä päivänä lapset hommasivat meille liput purjehdukselle. Otson, Oonan ja Elmon kiipeilyt, ym. venemanooverit olivat kiinnittäneet kipparin huomion ja saimme kutsun mukaan purjehdukselle.

NZL 41 vauhdissa Aucklandin edustalla.

New Zealand 41 kilpavene on alunperin japanilainen vuonna 1995 rakennettu America’s Cup vene. Urbaanin legendan mukaan vene oli nopein, mutta tipahti pois finaalista, koska miehistössä oli japanilaisia, australialaisia ja kiwejä – eikä aussien ja kiwien välille löytynyt yhteistä kieltä!

Parin tunnin purjehduslenkki oli hieno kokemus lapsille ja aikuisille. 18 solmun tuulessa vene kulki 11 solmua vaikka ison nostin jäi löysälle. Genaakkerin tehokkuus ja helppous sai täydet pisteet myötätuuliosuudella. Kevlar -isopurjeen ja -fokan trimmit olivat lievästi sanottuna epätäydelliset, mutta yli kymppiä mentiin vastatuuleenkin purjeet lepattaen. Taustalla Ruotsi ja Iso-Britannia kävivät ihmeellistä match racea Louis Vuitton Cupissa lähes samanlaisilla veneillä. Miehistöissä tosin oli eroa, vaikka kyllä kisoissakin melkoisia virheitä tehtiin. Suosittelen hienoa virtual eye -tapaa seurata kisoja.  http://www.louisvuittontrophy.com/gallery/virtualeye.php   

Elmo kölin trimmiperäsimessä ja Otso ruorissa.

Oona: Me oltiin Americas Cup veneessä ja sitten me oltiin museossa, jossa oli paljon america’s cup veneitä ja yksi iso hieno pokaali, joka annettiin Peter Blakelle. Ensiksi Otso sai ohjata. Ja sitten iskä ja toiset ihmiset kahvigrindereillä vähän kiristi purjetta ja nosti spinaakkeria. Mutta minä en halunnut ohjata. Sitten kun oltiin lähellä satamaa, niin kapteeni sanoi, että menkää perään, sieltä näkee kaikkia veneitä. Sitten me mentiin perään ja sitten se salaa kääntyi ja laittoi hirveän kaasun, niin että me kastuttiin.

Elmo: Sitten kaikki kastu ja Elmo kastu hirveen paljon ja sitten minä itkin vielä ja minä hyppäsin mastoon (lue äidin syliin). Ja sitten mentiin laituriin ja vaihdettiin vaatteet ja sitten mentiin kotiin, minkä nimi oli Nanea.

Advertisements