Mikä uskomaton onnenpotku!  Löysimme tämän pienen hurmaavan talon Waihekelta, jonka vuokrasimme talveksi. Talo on vanha perinteinen waihekelainen kesäasunto eli “bach”. Viimevuosisadan alusta lähtien saari oli suosittu aucklandilaisten kesäviettopaikka. Näissä vanhoissa taloissa oli paljon pieniä huoneita majoittaa koko suku ja pihat olivat tyypillisesti isoja, missä lapset mahtuivat temmeltämään ja vieraat telttailemaan.

Olohuoneesta avautuu näkymä Huruhi -lahdelle.

Kuusikymmentäluvulla saarelle muuttivat hipit, jotka halusivat paeta kaupungin vilinästä saaren rauhaan. Nykyisin saarelle kulkee nopea lauttayhteys, ja sen myötä varakkaat ovat alkaneet rakentaa loistohuviloita saaren upeille maisematonteille. Nopean lauttayhteyden myötä saarelle on tullut myös kaikki tarvittavat palvelut, kaupat, ja paljon erilaisia ravintoloita.

Me vetäydymme saaren rauhaan nauttimaan talon lämmöstä ja tunnelmasta. Lähes kahden vuoden veneessä asumisen jälkeen tuntuu uskomattomalta asua jälleen talossa, missä on valtavasti tilaa. Voi syödä taas posliinilautasista, käyttää omaa vesivessaa ja tehdä takkaan tulet. Lasten mielestä kivointa talossa asumisessa on, kun on omat huoneet ja voi legoferrillä ajaa pikän matkan lattiaa pitkin.

Oikea keittiö
Takkatulen lämmössä

Ja pienenä bonuksena talossa on myös sauna, joka on kuulemma saaren kahdesta saunasta se toinen. Sauna muistuttaa tosin enemmän mikroaaltouunia kun saunaa. Se sijaitsee alakerran makuuhuoneessa, kokolattiamatolla. Kiukaan sijasta seinissä on muutama pieni infrapunalämmitin, jolla päästään sellaiseen 38 asteen lämpötilaan. Tämä hikikoppi voi kyllä tulla vielä tarpeeseen, kun kelit tästä hieman viilenevät.    

Naapuritontilla asuu hevonen.
Advertisements