Waiheke -saaren tunnelma muuttuu vilkkaasta kylästä vehreisiin metsiin ja niittyihin, kun ajaa läpi saaren lännestä itään. Saaren itäosa on lähes asumatonta metsää ja viljelysmaata. Saaren koilliskärjessä sijaitsee Stony Batter-niminen historillisesti merkittävä paikka, joka eroaa täysin maisemaltaan muusta saaresta. Vihreät niityt ovat täynnä sinne tänne siroteltuja kiviä, kuin jättiläinen olisi ne sinne viskannut. Yli seitsemän miljoonaa vuotta sitten purkautunut tulivuori on kivet sinne sylkäissyt.

Stony Batter

Toisen maailmansodan aikana britit rakensivat paikalle kahden sadana miehen voimin yli 900 metriä pitkän maanalaisen tunnelin. Paikalle valettiin myös kolme valtavaa tykkilavaa puolustamaan mahdollista japanilaisten hyökkäystä. Tykkejä ei onneksi tarvinnut käyttää kuin kerran koemielessä ja sodan jälkeen tykit myytiin australialaiselle kauppiaalle, joka pilkkoi tykit metalliromuksi ja myi rautaromun, yllättävää kyllä, japanilaisille.

Valtavat antesiitti-kivet ovat muodostuneet jäähtyneestä laavasta.

Dramaattinen ja kaunis maisema sekä historialliset rakennelmat ovat ehdottomasti nähtävä, jos vierailee saarella. Me päätimme tulla paikalle uudelleen eväskorin kanssa.

Lampaat ja lammaspaimenet

Advertisements