Marraskuu alkaa lähestyä ja kotona Suomessa arvatenkin puu-uunit ovat kuumina, kynttilöitä poltellaan ja aletaan pikkuhiljaa suunnittelemaan jouluvalmisteluja. Täällä pallon toisella puolella taasen aurinko on alkanut vihdoinkin lämmittämään, päivät pitenevät ja naapurit ympärillämme kuokkivat innokkaina puutarhoissaan. Tunteet ovat hieman sekavat, kalenteria on turha tuijottaa ja täytyy vain mennä “virran” mukana. Yksi varma indikaattori kesän tuloon on pihassamme oleva koivu, johon puhkesivat silmut muutama viikko sitten. Nyt puu kukkii ja minä niiskutan, joten kesän täytyy olla ovella.

Oona, Otso, Elmo ja naapurin Kai tyhjentämässä lammikkoa.

Pihassamme on pieni kalalammikko, jonka innostuimme tyhjentämään ja puhdistamaan. Vesi oli päässyt jo niin sameaksi, ettei meillä ollut aavistustakaan kuinka monta kalaa lammikossa mahtoi asustaa. Lapset huudahtelivat riemusta joka kerta kun uusi kala tupsahti näkyviin ja saatiin kiinni haaviin.  

Nyt meillä on ihana puhdas kalalammikko, jossa seitsemän tyytyväistä karppia ui ympyrää väistellen innokkaiden pihan lasten pikkusormien tökkäilyjä.  

Karpit ämpärissä

Advertisements