Arkinen ankkurielämä eroaa merkittävästi cruising elämästä, sillä olemme sidottuja paikkaan ja aikaan. Sään tuomat haasteet on otettava kiltisti vastaan. Tässä muutamia päällimmäisiä kokemuksia ankkurielämästä. Ensi viikolla muutetaan takaisin taloon.

1. Kiipeily. Yksi parhaista lasten tekemisistä on kiipeily. Välillä kuuluu huutoja ja taputusta viereisistä veneistä, kun Otso kipuaa vantteja pitkin ylös ja skuuttinaruja pitkin alas. Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Otso kiipeämässä isopurjetta ylös.

 

Elmo perässä!

 

2. Arki-askareet. Huomasin, kun asuimme talossa, etten leiponut lähes ollenkaan. Nyt jälleen tehdas käy kuumana. Leivotaan leipää, pannaria, banaanikakkua ja pullaa. Ja lettuja paistellaan harva se ilta. Lapset nauttivat, kun saavat osallistua.

Elmo kokkaa

3. Pesu. Pesu suoritetaan yleensä kannella suihkupussilla. Mutta joskus, kun oikein sataa, voi ottaa makeavesikylvyn vaikkapa kumiveneessä.

Kylvyssä Great Barrierilla

4. Keikutus. Joskus kelissä on kestämistä, kun vene rullaa niin, että nukkumista varten täytyy melkein nostaa sängyn laidan liinat ylös. Viimeisen syklonin jäänteiden pyyhkiessä yli, mainigit nousivat mahtaviksi Oneroan rannalla.  

Lahdelle ankkuroidusta toisesta purjeveneestä näkyy vain masto.

5. Pläkä. Ja sitten toisinaan on aivan peilityyntä eikä tuule lainkaan. Silloin ankurissa olo on juhlaa.

Kevyessä tuulessa on kiva mennä.

Nanea ilta-auringossa Oneroalla.

Advertisements