Moni asia Uudessa Seelannissa perustuu vapaaehtoistoimintaan. Ambulansseja kuljettavat vapaaehtoistyöntekijät ja koulut sekä päiväkodit järjestävät säännöllisesti tempauksia varojen keräämiseksi. ‘Working Bees’ on täällä käsite, johon jokainen perhe on velvollinen osallistumaan.

Elmo, musta ritari, ratsastaa turnajaisissa.

Elmon päiväkodissa järjestettiin vuotuinen sadonkorjuutapahtuma Harvest Fayre, jolla kerättiin varoja päiväkodin toimintaan, tällä kertaa leikkipuiston kunnostamiseen.  Ohjelmassa oli monia hauskoja kilpailuja ja toimintaa lapsille, mm. turnajaiset, satupolku, kasvojen maalausta, pääsiäsiaskartelua ja ongintaa. Aikuisille oli myös kiinnostavia esityksiä, esim. tietoa hyötykasveista tai mehiläisten kasvattamisesta. Kotitekoiset leivonnaiset menivät kuin kuumille kiville ja paikallinen puukäsityöyrittäjä möi päivän aikana arkullisen miekkoja, joilla käytiin monta turnajaistaistelua heinäpaalien väleissä.     

Musiikkiteltta

Vaikka tempauksien järjestelyt vievät paljon aikaa aikuisilta ja henkilökunnalta, on se hieno keino antaa oma panostuksensa yhteisölle, parantaa yhteishenkeä ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tervetuloa tarinatuokioon, joka kertoo Syksykeijusta ja valosta.

Advertisements