Vielä asutaan talossa. Ilmat ovat selvästi viilentyneet, joten purjehdusmatkan alkupäivinä saa olla runsaasti päällä. Mukavaa, sitten kun voi hiljalleen kuoriutua kerroksista kun leveyspiirit pienenevät.

Talvi on tulossa ja Waihekella täytyy jo lämmitellä takkatulen ääressä.

Jussi on valmistellut ahkerasti venettä ja minä yrittänyt saada loppuun keskeneräisiä projekteja kotona. Lapsilla oli viimeinen päivä koulua perjantaina ja he saivat mukaan hieman kirjoja ja evästyksiä englannin kielen opiskeluun. Mukaan pakataan myös Suomesta saadut luku- ja matikankirjat.

Elmo ei oikein meinaa muistaa, millaista olikaan pitkillä purjehduksilla, kun aikaa on vierähtänyt jo puolitoista vuotta siitä kun saavuttiin Uuteen Seelantiin. Mutta kun oikein muisteli, niin ensimmäisenä tuli mieleen, että ” kalastettiin, laitettiin ruokaa ja riiputtiin siinä keinussa mastossa”.

Milja, meidän loistava uusi miehistönjäsenemme, on autellut Jussia veneen valmistelussa ja ollut lastenvahtiapuna. Alkuviikosta tehdään ensimmäinen keikka ruokakauppaan, hoidetaan tullimuodollisuudet ja toivottavasti matkaan päästäisiin jo loppuviikosta. Savu Savun saari odottaa!

 

 

 

Advertisements