Nanea hurrikaanikolossa

Nanea on matkamme aikana ollut ylhäällä lukuisia kertoja, mutta nyt ensi kertaa asumme veneessä samaan aikaan kunnostustöiden aikana. Olemme leppoisassa Vuda Point -marinassa, joka sijaitsee lähellä Fidzin toiseksi suurinta kaupunkia Lautokaa.

Kun vene on ylhäällä maalla, moni asia vaikeutuu. Veneen omaa vessaa ei voi käyttää ja tiskitkin on parempi pestä ulkona. Tällä kertaa Nanea on sijoitettu niin kutsuttuun hurrikaanikoloon, jossa köli lepää montussa ja veneen kyljet on tuettu tukijaloilla. Tämä on hyvä järjestely, sillä työskentelykorkeus on parempi ja kulku veneeseen helpottuu, kun ei tarvitse kivuta huojuvia tikkaita veneen kannelle.

Lapset perustivat vihanneskaupan, pystyttivät teltan ja tekivät tutkimusmatkan Alaskaan.

Maallaolossa on myös omat hyvät puolensa. Ei tarvitse murehtia pitääkö ankkuri, mistä suunnasta tuulee ja onko häiritsevää maininkia. Mutta luonnonrauhaa rakastavalle purjehtijalle marinakuolema seuraa nopeasti. Pölyisten polkujen tallaaminen ja muiden veneilijöiden kunnostuskommentit alkavat ärsyttämään. Vuda Point -marina tekee kuitenkin poikkeuksen. Hikisen kunnostuksen lomassa voi käydä vilvoittelemassa viereisen hotellin uima-altaalla, marinan ravintola järjestää leffailtoja ja lapset voi turvallisesti lähettää aamuisin läheiseen pikkukauppaan leipäostoksille. Arki sujuu kuivallakin maalla.

Johanna korjaa yankee-purjetta.