Otso bussimatkalla

Kunnostustöiden parista ja marinan rauhallisesta ilmapiiristä täytyy välillä irrottautua kaupunkiin asioille. Marinan vierestä lähtee bussi Lautokaan muutaman kerran päivässä. Pölyinen ja pomppuinen matka kaupunkiin kestää noin kolme varttia. Matkalla näkyy vaatimattomia vanhojen tynnyreiden pellistä rakennettuja taloja, pieniä puutarhoja, sokeriruokoja kuljettavia Brion näköisiä junia sekä paljon vuohia ja muutamia lehmiä.

Kaupungissa on hoidettava monta asiaa yhdellä kertaa. Vihannestorilta ostamme tuoreet tuotteet. Vihannekset, jotka ovat yllättävän monipuolisia (porkkanaa, munakoisoa, kaalia, perunaa, tomaattia, kurkkua, kukkakaalia, jne.), maksavat pääsääntöisesti 50 senttiä kappale tai kilo. Intiasta tulleet vaikutteet näkyvät myös monipuolisessa ja värikylläisessä maustevalikoimassa.

Elmo parturissa

Hiukset leikkautetaan paikallisessa parturissa, noin kahdella eurolla. Palvelu on halpaa, mutta myös erittäin nopeaa ja lopputuloksesta voi olla montaa mieltä. Olen tähän mennessä leikannut lasten hiukset itse, joten heitä tämä ensimmäinen parturikeikka jännittää kovasti. Palvelun laatua kun ei ihan voi arvioida pelkästään seinälle kiinnitettyjen länsimaisten hiusmallikuvien perusteella. Sitten käydään syömässä curry-lounas, joka maksaa kahdesta kolmeen euroa. Ja lopuksi supermarkettiin ostamaan peruselintarvikkeet. Kauppalistaa on turha ottaa mukaan, sillä vasta kaupassa selviää, mitä on tarjolla sillä kertaa.